Oefen je Franse basiswoordenschat met...

ALLEZ-Y,
avec Camelot le petit robot!

 


Een vreemde taal vlot leren gebruiken vraagt veel tijd en oefening. Aanvankelijk is het een kwestie van voldoende basiskennis verwerven. Een praktische woordenschat beheersen vormt daarvan een belangrijk bestanddeel. Het is pas wanneer de leerlingen de woordenschat echt kennen, dat ze die ook actief en in de passende context zullen kunnen gebruiken.

Het komt erop aan om te oefenen dus!
En veel!

Dat kan met ALLEZ-Y, avec Camelot, le petit robot!
Deze kopieermap bevat tal van gevarieerde oefeningen en zes ganzenbordspellen om de basiswoordenschat Frans te oefenen.
Makkelijke, iets moeilijkere... maar steevast leuke opdrachten.
Voor elk wat wils, dus!

De map is zowel perfect bruikbaar voor klassikale als voor individuele opdrachten, voor zelfstandig werk én voor extra taken. En natuurlijk kan je met de oefeningen uit deze map ook gedifferentieerd werken! Succeservaring is immers een belangrijke factor is bij het aanleren van een vreemde taal.

De opdrachten uit ALLEZ-Y, avec Camelot, le petit robot! oefenen op bijna alle woorden uit de actieve woordenlijst Frans Basisonderwijs (VVKBaO, OVSG en Go!)

ALLEZ-Y, avec Camelot, le petit robot! is ideaal oefenmateriaal voor leerlingen van 5de en 6de leerjaar, maar ook voor 1ste middelbaar.ALLEZ-Y, avec Camelot, le petit robot!
kopieermap

29.95 euro
 


 

ontvang onze nieuwsbrief

 

samenstelling:
Peggy Van Eyck

eindredactie:
Moniek Vermeulen

illustraties:
Lisa Van Spitael


ca. 130 bladzijden,
en 6 ganzenbordspellen op A3


inleiding
voorbeeldpagina's
voorbeeld spelbord

 

Als leerkracht Frans in het 3de-6de leerjaar ben ik heel blij met Camelot, le petit robot. De thematische blaadjes zijn heel geschikt om te differentiëren. Voor de sterkere, soms Franstalige leerlingen is het een ideale manier om de kennis uit te breiden. De kinderen krijgen per thema een bundeltje Camelots van me. Wanneer hun bundeltje ingevuld is, krijgen ze de oplossingsbladen die bij hun pakketje horen. De oplossingsbladen maken het zelfstandig werk zo voor honderd procent mogelijk. En de bladen kunnen in elke klas ingezet worden.
Ook de gezelschapsspelen
[zie hieronder] waren een succes tijdens de lessen Frans!
(Céline S., Gent)

Ook verkrijgbaar!


Qui a la carte? 1+2+3
kwartetten Franse basiswoordenschat