Spreekvaardigheid wordt leuk!

De Spraakwaterval

 

Waarschijnlijk herken je het ook: leerlingen drukken zich mondeling maar heel matig uit en een echte spreekbeurt is voor hen een hele opgave. Voor leerkrachten die ook wel eens met de handen in het haar zitten wanneer ze hun leerlingen een creatieve, originele en waardevolle spreekopdracht willen aanbieden, is er nu dé oplossing: De Spraakwaterval 6+, 8+ en 10+.

(klik op een cover voor uitgebreide info)

6+

8+

10+


Wat maakt De Spraakwaterval zo uniek?


De Spraakwaterval
biedt géén versleten thema's voor traditionele, saaie spreekbeurten, maar tintelingen voor frisse en fijne opdrachten met originele invalshoeken, niet zelden met de nodige humor.

De Spraakwaterval heeft individuele én groepsopdrachten, voorbereide én geïmproviseerde opdrachten, werk van langere én kortere adem aan boord, en dat alles is netjes thematisch en systematisch gerangschikt. Interessante wetenswaardigheden bieden een toegevoegde waarde aan een opdracht.

De Spraakwaterval heeft bovendien aandacht voor expressie, sociale vaardigheden en assertiviteit. Kortom alles wat je nodig hebt om verbaal sterk in je schoenen te staan! Leerkracht én leerlingen zullen beslist aan deze opdrachten heel veel plezier beleven!


De Spraakwaterval 6+
Kopieermap - vanaf 6 jaar
- auteur: Femke Winkels

 
37.50 euro
     
De Spraakwaterval 8+
Kopieermap - vanaf 8 jaar
- auteur: Moniek Vermeulen
 
37.50 euro
     
De Spraakwaterval 10+
Kopieermap - vanaf 10 jaar
- auteur: Frank Pollet
 
37.50 euro
     
De Spraakwaterval 6+ 8+ 10+
De 3 kopieermappen met 20% korting
 
90.00 euro
     

 

In voorbereiding:
De Spraakwaterval gevorderd!

 

 
 

ontvang onze nieuwsbrief

 

 

Creatieve schrijfopdrachten

In de serie Schrijf ze!, nemen échte schrijvers de leerling aan de hand in -naar keuze- vier motiverende les- en kopieermappen of kleurrijke werkboeken voor 3de tot en met 6de leerjaar. Vol originele schrijfopdrachten (a.d.h.v. tekstsoorten) en tips en trucs van echte schrijvers. Wie kan leerlingen beter begeleiden bij (creatief) schrijven, dan een schrijver?!
[lees meer]