Speelse, ongedwongen eerstecommunievoorbereiding - 9de druk!

Met Juul in de Wolken!

 

DE referentie voor kindvriendelijk communievieren!


Met Juul in de Wolken! wil een pretentieloos vertel- en (voor)leesboekje zijn op weg naar de eerste communie. Het streeft op geen enkele manier volledigheid na, het kent DE waarheid niet, maar wil gewoon een leuke aanzet geven om kinderen te doen groeien in hun gelovig denken en zijn. Als volwassenen weten wij ook niet op alles een antwoord. Ook wij groeien nog elke dag in ons denken en doen. Geloof, liefde, hoop, verlangen, de essentie van het leven…je kan het niet in een doosje doen. Het is geen stuk taart. Toch hopen we dat met dit boekje de kinderen de smaak te pakken krijgen.

Met Juul in de Wolken! is opgevat als een verhaal. Het is geen werkboekje in de klassieke zin van het woord. (Er wordt al zoveel gewerkt!) Juul de Giraf neemt de kinderen mee op zijn rug en samen maken ze een reis naar de Eerste Communie.
Af en toe maakt de verhaallijn plaats voor een gebedje, een aantal invulwolkjes en kleine tipwolkjes. Deze zijn bedoeld als een extra verdieping.

De kleine tipwolkjes zijn opdrachten die de communicant, al of niet samen met zijn (klas)groep, KAN uitvoeren, maar je krijgt geen lege plek in je verhaal wanneer je ze niet doet. Hier en daar wordt wel verwacht, dat de kinderen zelf iets schrijven of tekenen in een invulwolkje. Die invulwolkjes hebben de bedoeling het geheel een persoonlijk karakter te geven. Het is niet enkel het verhaal van Juul de Giraf… Het wordt meer en meer hun eigen verhaal.

De auteur schenkt zijn honorarium aan de 'Ouders van verongelukte kinderen'. Ze ijveren al jaren voor meer veiligheid op onze wegen. Hopelijk mogen ze ook op uw sympathie rekenen wanneer u zich op de weg begeeft…Ook dat is een stukje communie.


Doorblader het hele boekje

 

De prijs van deze kindvriendelijke boekjes werd zo laag mogelijk gehouden, zodat iedere leerling over z’n eigen (originele) exemplaar kan beschikken. Bovendien is het boekje een uniek persoonlijk aandenken aan die fijne dag én aan wat eraan voorafging...

 


Met Juul in de Wolken!
per set van 5 exemplaren (= 3,90 euro per boekje)
19.50 euro


Met Juul in de Wolken! (5 ex.)
+ 5 proficiatkaarten met enveloppen
(= 4,90 euro per communicant)

24.50 euro


Gedrukte oorkonde, op 250 gr. karton A4-formaat (1 ex.)
1.25 euro

 

Wellicht vind je dit ook interessant:

Stapperdestap!

Samen als een vriendengroep op weg naar de eerste communie? Dan is een gezelschapsspel zeker op zijn plaats! Stapperdestap! is een opdrachtenspel. Wanneer de kinderen in een bepaald vak op het spelbord staan, dienen ze een opdracht uit te voeren.
Sommige opdrachten sluiten inhoudelijk aan bij de voorbereiding op de eerste communie, andere zijn heel algemeen of ludiek. Leerzame fun, dus!

 

Posterset 'Eucharistie'

Posterset met het verloop van de eucharistieviering. Met praktische en didactische tips voor de begeleider en kopieerbladen voor de leerlingen.
Ideaal als aanloop naar de Eerste Communie én ook bruikbaar in het eerste en tweede leerjaar!
[lees meer]

 

 

 

 

Fijne reacties

Wij maken al een aantal jaren gebruik van dit werkboekje, dat zeer positief door de communicanten ervaren wordt. Tijdens een les is een communicant zelfs geschminkt als giraf aangetreden.
Kortom, de lessen (door de prettige tekstuele opbouw) slaan aan bij de kinderen (en de juffen). Zij weten allemaal wie 'Juul' is en (belangrijker nog) waar hij voor staat (het geloof).
Chapeau!

Walter Boekhorst, Kapel in 't Zand

 

De kindjes van mijn klas vinden het superfijn om met Juul te werken.
H. Debruyn, Basisschool Knipoog Ter-Muilen


De kinderen zijn al laaiend enthousiast over Juul. Elke voorbereidingsles is een succes, de kinderen leven echt naar de eerste communie toe.
E.A., Baarle Hertog

 

Juul in de wolken spreekt de kinderen heel hard aan en ik vind het ook heel leuk om te geven als voorbereiding van de eerste communie. Denk dat ik nu toch voor een aantal jaren dit zal gebruiken.
- De Maerteleire

 

Alles zit er in verwerkt, het is perfect compatibel met de godsdienstmethode die we tijdens het schooljaar gebruiken. De werkboekjes zijn omwille van hun formaat zeer hanteerbaar, teksten zijn eenvoudig en op kinderniveau (= het grootste pluspunt van Juul!).
-A. Vercammen


Ik ben zo tevreden over uw methode om de eerste communie voor te bereiden. We zijn een niet katholieke school dus als de kindjes hun communie willen doen, moeten de ouders zelf alles organiseren, communielesjes vanaf november incluus. Ik nam het voor het eerst op mij en kreeg van mijn voorganger een zeer ouderwetse methode van {een andere uitgeverij} waar ik me absoluut niet in kon vinden. Toen vond ik de uwe en bestelde prompt materiaal. Ik heb natuurlijk veel meer lesjes te geven, dus maak ik bij elke les nog veel - vooral creatieve - opdrachten omdat ik ondervond dat dit voor de kindjes beter werkte. Voor Kerstmis konden ze namelijk amper lezen en schrijven, en de lesjes zijn na schooltijd dus die kindjes konden zich echt niet meer motiveren om nog veel te schrijven of te luisteren. Ik bestelde ook de viering en vind deze prachtig. Alvast bedankt!
- Leen, Freneitschool

 

Info


auteur: René De Decker
docent levensbeschouwing lerarenopleiding Karel de Grote-Hogeschool Antwerpen en godsdienstleraar Sint-Maarten Bovenschool Beveren
tekeningen: Fien De Decker

handleiding